tirsdag den 26. februar 2013

26022013



 I onsdags var jeg på besøg hos Emma hvor Thisted også var på besøg!


Vi spillede le Munchin og hyggelyggede.

Lørdag aften havde søde Sidsel inviteret mig på Star Wars date. Hun lavede lækker voksen mad, vi drak vin, spiste kager og jeg kan nu sige at jeg har set den første Star Wars film der blev produceret!




Søndag aften/nat var jeg til Oscars med Emma!
Emma har blogget om det her.

Inden de startede transmissionen viste de Silver Linings Playbook og den var rigtig rigtig god! Anbefaler den helt klart, grinede og holdt af karakterne.






Det var en super fed og dejlig oplevelse. Jeg vil helt klart gerne gøre det igen næste år.
Anna Heaterway vandt 'Best Supporting Actress', Jennifer Lawrence vandt 'Best Actress', Brave vandt Best Animation, Paperman Best Short film, Life of Pie vandt Best Soundtrack og Skyfall vandt både Best Original Song OG Best Sound editing.
Jeg er sgu en glad lille fan.



fredag den 22. februar 2013

22022013


Velkommen til de første fem bøger af min 104 bogs udfordring!

001-005

001

Skammerens datter af Lene Kaaberbøl fra 2000.
"Det er ikke med vilje, at Dina er havnet i Dunarks Dragegård. Hun har ikke spor lyst til at spille helt. Faktisk er det hendes højeste ønske at være en ganske almindelig pige og måske få nogle ganske almindelige venner. Men det går ikke, når man er Skammerens datter og har øjne, ingen almindelige mennesker tør se ind i."  ★ ★ ★ ★ 

Min første bog i 2013 blev en genlæsning da jeg opdagede at Øster Gasværk Teater i 2012 lavede en teateropføring af skammerens datter. Jeg var så heldig at en veninde havde cden med musikken som hun lod mig låne den. Musikken er FANTASTISK!



002

Bossypants af Tina Fey fra 2012.
Selvbiografisk fortælling om Tina Feys liv. Du kender hende muligvis fra enten Saturday Night Live eller som instruktør og producent samt skuespiller i Mean Girls!
★ ★ ★ ☆ 

003
The Magicians af Lev Grossman fra 2010.
"Like everyone else, precocious high school senior Quentin Coldwater assumes that magic isn't real, until he finds himself admitted to a very secretive and exclusive college of magic in upstate New York"
★ ★  ☆ 

004
Matched af Ally Condie fra 2010
"Cassia has always trusted the Society to make the right choices for her: what to read, what to watch, what to believe. So when Xander's face appears on-screen at her Matching ceremony, Cassia knows with complete certainty that he is her ideal mate... until she sees Ky Markham's face flash for an instant before the screen fades to black."
★ ★  ☆ 

MEGET typisk dystopisk teenage novelle, der selvfølgelig også indeholder et trekants drama. Kom igennem den men havde allerede gennemskuet størstedelen af plottet på de første 100 sider. Bogen har dog fået generelt gode anmeldelser fra andre!

005

Harry, a history af Melissa Anelli fra 2008.
Melissa Anelli, redaktør på The Leaky Cauldron fortæller om Harry Potter fankultur fra en der har levet i midten af den fra bog 1 til den sidste bogs udgivelse.
★ ★ ★ ★ 

Hvis du har en interesse i Harry Potter eller bare generel fankultur anbefaler jeg den varmt, selvom den visse steder fokusere MEGET på Melissas eget liv.


tirsdag den 19. februar 2013

20022013


Sidste uge var meget, meget, stille og rolig. Noget af det vildeste der skete var efter aftensmaden klodsmajor med Emma og Smølf onsdag!


I weekenden var jeg et smut nede og besøg min mor og søster.

Min søster tegnede den her super søde, rigtig pæne doodle af mig!

og det her store meget sejere billede.

Mens vi lå og så Brave snappede min mor et billede af os.


Mama + smartphones = Det kunne gå bedre.

Skole går stadig rigtig godt, jeg tror at jeg muligvis har fastlåst mig på hvad jeg gerne vil skrive mit 2. semester projekt om.

Hvordan går det med jer?


onsdag den 13. februar 2013

13022013



I torsdags var jeg for første gang inde som bloddonor i Aalborg. Jeg har været før i Silkeborg, så selve oplevelsen var ikke så ny! Det var en rigtig rar oplevelse, og den sødeste sygeplejeske nogensinde var hende der proppede nålen i mig. Hun var så behagelig at være hos!

Lørdag morgen samlede jeg Cecil op på Aalborg station!

Vi gik dog ikke direkte hjem til mig, men istedet til Anime Kitas general forsamling hvor jeg officielt blev valgt som bestyrelses-suppleant hvilket betyder at jeg er med i både planrådet og bestyrelsen i Anime Kita!

Efter mødet tog Cecil og jeg hjem til mig hvor vi hyggede et par timer inden vi tog ud til Louise for at spise aftensmad og derefter videre til Kristina for at fejre hendes svendegilde!

Det var en rigtig hyggelig aften selvom jeg ikke var i super meget fest humør.
Jeg er rigtig stolt og glad på Kristians vegne over at hun nu kan kalde sig svend!

Dagen efter tog vi til Saschas fødselsdag hvor Sascha havde bagt lækker kage.

Tidligt mandag morgen tog søde Cecil hjem til København igen, men det var rigtig dejligt at have ham på besøg så længe som det nu varede!

torsdag den 7. februar 2013

07022013

Bøger siden sidst/104 bøger på et år?

Hej allesammen. I 2013 har jeg givet mig selv en udfording, nemlig at læse 104 bøger i løbet af året. Det er to bøger om ugen, så det burde være til at klare! Det er ikke bestemt hvilke bøger jeg skal læse endnu, så jeg tager det lidt hen af vejen. I skrivende stund (d.7-2-13) er jeg igang med nr. 14, men før jeg kan komme igang med at stjernegive de bøger jeg læser i 2013 har jeg et hængeparti der hedder 2 bøger fra december 2012.


The Picture of Dorian Gray af Oscar Wilde fra 1890.
"A lush, cautionary tale of a life of vileness and deception or a loving portrait of the aesthetic impulse run rampant? Why not both? After Basil Hallward paints a beautiful, young man's portrait, his subject's frivolous wish that the picture change and he remain the same comes true. Dorian Gray's picture grows aged and corrupt while he continues to appear fresh and innocent. After he kills a young woman, "as surely as if I had cut her little throat with a knife", Dorian Gray is surprised to find no difference in his vision or surroundings. "The roses are not less lovely for all that. The birds sing just as happily in my garden."
As Hallward tries to make sense of his creation, his epigram-happy friend Lord Henry Wotton encourages Dorian in his sensual quest with any number of Wildean paradoxes, including the delightful "When we are happy we are always good, but when we are good we are not always happy." But despite its many languorous pleasures, The Picture of Dorian Gray is an imperfect work. Compared to the two (voyeuristic) older men, Dorian is a bore, and his search for ever new sensations far less fun than the novel's drawing-room discussions. Even more oddly, the moral message of the novel contradicts many of Wilde's supposed aims, not least "no artist has ethical sympathies. An ethical sympathy in an artist is an unpardonable mannerism of style." Nonetheless, the glamour boy gets his just deserts. And Wilde, defending Dorian Gray, had it both ways: "All excess, as well as all renunciation, brings its own punishment."
★ ★ ★ ★ 

Homoerotisk victoriansk novelle? Jeg er så meget om bord. Blev nød til at fortælle Tøsen om den samtidig med at jeg læste den, og jeg havde svært ved at sove forbi den havde et gyser twist.


The catcher in the Rye skrevet af J.D Salinger i 1951

"Forbandede ungdom/The Catcher in the Rye handler om den 17-årige Holden Caulfield, der netop er blevet smidt ud af endnu en privatskole. Det er kort før juleferien starter, og han vil ikke tage hjem til sine forældre, men han beslutter sig for at forlade skolen og tage til New York. Bogens handling udspiller sig over 72 timer fra Holden forlader skolen og til han lader sig indlægge på et sanatorium. Her fortæller han sin historie."
★ ★ ★ ★ 

Min næste opdatering bliver de første 5 bøger jeg har læst i min 104 bogs challange!
Hvis du har et forslag til en bog du synes jeg skal læse så smid det endelig i kommentar feltet!

mandag den 4. februar 2013

04022013


D.25ende februar fik jeg besøg af verdens sødeste pæneste Pernille. Hun var hos mig fra fredag til søndag. I den tid så vi Once Upon a Time, hyggede og havde det rigtig rart. Vi fik endnu tid til at shoppeloppe lidt!

Hvis du kigger på Pernilles blog kommer der sikkert snart en eller to video op, da Pernille er en bette beauty blogger ;)

Tirsdag d.29ende tog jeg afsted til Herning hvor jeg endnu en gang skulle stå på uddannelsesmesse.

Vi blev indlogeret på det fedeste hotel! Jeg havde en kæmpe dobbeltseng, et lækkert stort badeværelse, egen fladskærm med masse af kanaler og en skøn morgenbuffet!



Jeg er glad for at jeg sagde ja til muligheden for at tage med på messerne, da det har udvidet min horisont og gjorde at jeg har været tvunget til at tage stilling til en masse samtaleemner samt fået mig til at indse hvor meget jeg egentlig elsker min uddannelse.

1 februar var der genopstartning på IVA.
I weekenden var jeg til bogudsalg på Aalborg hovedbibliotek sammen med Emma hvor jeg fik disse tre skønheder med hjem for 30 kroner.



Derudover har jeg i løbet af weekenden præsteret at se de to første sæsoner af Adventure Time. 
Det er en serie jeg uden tvivl vil anbefale til de fleste! Den er virkelig original i sit udtryk og den har nogen skønne storylines!